Koleżanka podrzuciła mi przepis na sernik z nutellą. Trochę go zmodyfikowałem i jest przepyszny. Oto on
Składniki:
- 1 kg sera śmietankowego (3-krotnie zmielonego)
- 1 szklanka cukru pudru
- 4 jajka
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
- 3 łyżki gęstej śmietany 18%
- 4 duże łyżki nutelli
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- pół łyżeczki cynamonu
- 150g ciastek maślanych lub herbatników
Najpierw przygotujemy spód. Ciastka drobno pokruszyć, wymieszać z 1 łyżką nutelli i cynamonem. Taką masę wyłożyć na spód blatu i wstawić do lodówki.
Ser wymieszać z cukrem pudrem. Dodać jajka, opakowanie budyniu, 3 łyżki śmietany. Masę podzielić na 3 części. Jedną część wymieszać z roztopioną czekoladą, a drugą z 3 łyżkami nutelli.
Na wcześniej przygotowany blat wlewamy masę z czekoladą, następnie na górę masę z nutellą, a na nią masę bez dodatków.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Smacznego.
Składniki:
- 1 kg sera śmietankowego (3-krotnie zmielonego)
- 1 szklanka cukru pudru
- 4 jajka
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
- 3 łyżki gęstej śmietany 18%
- 4 duże łyżki nutelli
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- pół łyżeczki cynamonu
- 150g ciastek maślanych lub herbatników
Najpierw przygotujemy spód. Ciastka drobno pokruszyć, wymieszać z 1 łyżką nutelli i cynamonem. Taką masę wyłożyć na spód blatu i wstawić do lodówki.
Ser wymieszać z cukrem pudrem. Dodać jajka, opakowanie budyniu, 3 łyżki śmietany. Masę podzielić na 3 części. Jedną część wymieszać z roztopioną czekoladą, a drugą z 3 łyżkami nutelli.
Na wcześniej przygotowany blat wlewamy masę z czekoladą, następnie na górę masę z nutellą, a na nią masę bez dodatków.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz